سفارش تبلیغ
صبا ویژن













عاطفه و مسعود دو کبوتر عاشق

1. مطلوب این است که غذا از جنس غذای دوایی نباشد. در صورت استفاده از غذای دوایی، بهتر است همراه با آن از غذای با مزاج مخالف استفاده شود.

2. مقدار غذا نباید به قدری زیاد باشد که باعث تخمه و فساد گردد،همچنین نباید آنقدر کم باشد که باعث ضعف و لاغری و سقوط قوت شود.

3. زمانی که هنوز مقداری اشتها به غذا وجود دارد باید دست از غذا خوردن کشید.

4. سکون و آرامش بعد از غذا ضروری است زیرا سکون برای هضم کامل لازم است. البته چند قدم حرکت کردن بعد از غذا مفید است چرا که سبب قرار گرفتن غذا در قعر معده می گردد. به طور کلی حرکت خفیف پس از غذا مناسب است ولی حرکات شدید توصیه نمی شود.

5. نباید بدون اشتهای واقعی غذا میل شود. از سوی دیگر در زمان گرسنگی واقعی نباید خوردن غذا را به تأخیر انداخت، زیرا این کار باعث ریخته شدن صفرا و مواد نامناسب به معده می گردد. تأخیر غذا بیش از نیم ساعت و حداکثر یک ساعت زیان آور است.

6. غذاهای مختلف نباید در یک وعده مصرف شود چون سبب تحیر طبیعت و سوء هضم می شود.

7. زمانی که غذا هنوز در معده قرار دارد و هضم نشده است باید از مصرف هر گونه خوراکی دیگر پرهیز شود؛ زیرا سبب عدم هضم و فساد هر دو غذا می شود.

8. در دو روز، سه بار غذای کامل میل شود به این نحو که روز اول صبح و شام، و روز بعد فقط ناهار میل گردد.

9. رعایت عادت در دفعات غذا و کیفیت و کمیت و اوقات غذا خوردن لازم است؛ زیرا عادت حکم طبیعت دوم را دارد و به هم زدن ناگهانی آن زیان آور است.

10. باید از مداومت بر یک نوع غذا پرهیز شود.

11. غذای تابستان باید سرد بالفعل و زمستان گرم بالفعل باشد؛ به جهت اینکه ظاهر بدن در تابستان گرم است و اگر غذای گرمی خورده شود ظاهر و باطن هر دو گرم شده، هضم ضعیف می شود. همچنین در زمستان، ظاهر سرد است پس هرگاه با ورود غذای سرد، باطن سرد شود حرارت غریزی خاموش می گردد. در دو فصل دیگر باید غذا معتدل باشد.

12. زیاده روی در خوردن هرکدام از غذاها می تواند منجر به عوارض شود، چنانکه ترشیجات موجب ضعف و لاغری بدن می شوند و برای عصب ها زیان آور هستند. غذاهای بی مزه موجب کاهش اشتها و دلزدگی از غذا می شوند و غذاهای شیرین و چرب اشتها را از بین می برند و بدن را گرم می کنند. غذاهای شور نیز لاغری و خشکی می آورند و برای چشم مضر هستند بنابراین در هیچکدام نباید افراط کرد.

13. مضرت غذاهای شیرین و چرب را با غذاهای ترش می توان رفع کرد و بالعکس.همچنین مشکل غذاهای بی مزه با شوری و تندی قابل رفع است.

14. استمرار در پرهیز غذایی و گرفتن رژیم های سخت بدن را ضعیف می کند.

غذاهای مرطوب مانند خورش کدو، سوپ جو و افزودنی هایی مانند تمر هندی و نارنج و غوره برای افراد با مزاج گرم و خشک و غذاهای سردی بخش کم رطوبت مانند غذاهای ترش برای افراد با مزاج گرم و تر مناسب تر است. افراد سرد و تر به غذای گرم و لطیف مانند گوشت گنجشک و کبک با دارچین و زیره احتیاج دارند و بهتر است سرد و خشک ها غذاهای رطوبت بخش معتدل مانند گوشت بره و زرده ی تخم مرغ استفاده کنند.


نوشته شده در چهارشنبه 92/7/3ساعت 9:6 صبح توسط همخونه نظرات ( ) |



کد قالب جدید قالب های پیچک